Opslagsystemen

Nadat je zonnepanelen geïnstalleerd hebt, kan je er ook voor kiezen om een opslagsysteem of thuisbatterij aan je setup te koppelen. Het opslagsysteem fungeert als een batterij die de stroom voor je bewaart. Zo kan je de elektriciteit opslaan en gebruiken wanneer jij die nodig hebt.

Hoe werkt de thuisbatterij?

Het opslagsysteem voor zonnepanelen wordt in je woning geïnstalleerd, vlak bij de omvormer. Om het eigen verbruik van de zonne-energie te optimaliseren, wordt de batterij automatisch geladen en ontladen afhankelijk van je verbruik. Dit zorgt ervoor dat je bijna de complete opbrengst van je zonnepanelen zelf gebruikt. Met een thuisbatterij kan je de door de energieleverancier geleverde energie zo laag mogelijk houden.

Voordelen van een opslagsysteem voor zonnepanelen

De installatie van een thuisbatterij biedt enkele interessante voordelen. Met een batterij die de energie voor je opslaat, stuur je de door jou opgewekte elektriciteit niet meteen gratis terug in het elektriciteitsnet. Je kiest ervoor om overtollige energie, die je niet meteen zelf gebruikt, op te slaan in een grote batterij. Die batterij kan namelijk goed van pas komen wanneer op een dag de stroom wegvalt.

  • Gebruik minder (of geen) energie van de energieleverancier
  • Pomp niet meteen overtollige stroom gratis in het elektriciteitsnet
  • Mogelijkheid om onafhankelijk van het elektriciteitsnet te leven (off-grid)
  • Bewaar stroom voor noodgevallen (noodzakelijk om een UPS te installeren)

Meer weten over de thuisbatterij?

Overweeg je om zelf een thuisbatterij aan te sluiten op je zonnepanelen? Het is een voordelige keuze om je eigen elektriciteit ten alle tijden beschikbaar te hebben, zeker wanneer je reeds geïnvesteerd hebt in de installatie van zonnepanelen. Voor de meeste mensen betreft het toch nog steeds een wikken en wegen. Heb je vragen over de mogelijkheden op gebied van thuisbatterijen? Neem dan zeker contact met ons op. We geven je graag wat meer uitleg over de verschillende opslagsystemen voor zonnepanelen!

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons