Zonnepanelen voor bedrijven Zonnepanelen voor bedrijven icoon

Als eigenaar van een bedrijf wilt u niet alleen de kosten verlagen, maar ook bijdragen aan een duurzamere wereld. Het installeren van zonnepanelen is een uitstekende manier om zowel de energiekosten te verlagen als het bedrijf duurzamer te maken. Door zonnepanelen te gebruiken, kunt u groene energie opwekken en de milieuprestaties van uw bedrijf verbeteren. Daarom heeft ECO-Project haar dochteronderneming ECO-Project Industries opgericht die zich specialiseert in grootschalige PV-projecten.

Wij bieden op maat gemaakte oplossingen voor onder andere bedrijfsgebouwen, publieke gebouwen, KMO’s en landbouwbedrijven. Onze hoogwaardige zonnepanelen worden geïnstalleerd door ervaren professionals, zodat u verzekerd bent van een betrouwbare en duurzame oplossing. Bespaar op energiekosten en maak uw bedrijf vandaag nog duurzamer met onze zonnepanelen voor bedrijven.

Waarom kiezen bedrijven voor zonnepanelen?

Bedrijven kiezen steeds vaker voor zonnepanelen als duurzame energieoplossing vanwege de vele voordelen die die dergelijke investering biedt:

  • Besparing op energiekosten: bedrijven kunnen via een PV-installatie hun eigen energie opwekken. Hierdoor zijn bedrijven minder afhankelijk van het elektriciteitsnetwerk en dekken ze zich voor een stuk in tegen de schommelingen van de elektriciteitsprijzen. Door de hoge energieprijzen is de investering voor firma’s een logische keuze. Gemiddeld is deze investering op ongeveer 4-6 jaar al volledig terugbetaald. Als u weet dat een PV-installatie ongeveer 25 jaar meegaat dan weet u dat de return on investment voor dergelijke investeringen zeer solide is.
  • Duurzamere wereld: door het gebruik van zonnepanelen wordt de CO2-uitstoot van het bedrijf verminderd en wordt er op een milieuvriendelijke manier energie opgewekt. Dit draagt bij aan een beter imago van het bedrijf en kan zelfs nieuwe klanten aantrekken die belang hechten aan duurzaamheid.
  • Energieonafhankelijkheid: bedrijven die zelf hun energie opwekken met zonnepanelen zijn minder afhankelijk van de schommelende energieprijzen op de energiemarkt. Hierdoor hebben ze meer controle over hun energievoorziening en de bijbehorende kosten.
  • Verplichting voor grootverbruikers vanaf 2025: de Europese en Vlaamse wetgeving legt steeds meer verplichtingen op omtrent halen van doelstellingen van hernieuwbare energieproductie voor bedrijven. Zo zijn gebouwen gelegen in Vlaanderen die jaarlijks meer dan 1 gigawattuur elektriciteit van het net nemen nu reeds verplicht om een bepaalde hoeveelheid m² zonnepanelen te plaatsen. Het vermoeden is dat deze grens steeds verder zal verlaagd worden. Het kan dus lonen om de drukte voor te zijn en nu al dergelijke investering te overwegen.
Persoonlijk advies op maat

Persoonlijk advies op maat

Samen zoeken we de geschikte installatie voor uw situatie.

Jarenlange ervaring

Jarenlange ervaring

Jarenlange ervaring in plaatsen van PV-installaties op verschillende type daken.

Een gevestigde waarde

Een gevestigde waarde

Meer dan 12 MWc geïnstalleerd PV-vermogen in België.

Onderhoud en herstellingen

Onderhoud en herstellingen

Nu en later verzekerd door onze eigen hersteldienst 24/7.

Waarom kiezen bedrijven voor ECO-Project Industries?

1. Uitgebreide analyse van uw verbruiksprofiel

Voor een succesvolle investering in zonnepanelen is een grondige voorbereiding nodig. Met ons ingenieursteam kunt u rekenen op een uitgebreide analyse van uw verbruiksprofiel, waarbij we kwartier per kwartier het geschatte profiel van de zonnepaneelinstallatie vergelijken gedurende een heel jaar. Hierdoor kunnen we het verwachte rendement van de voorgestelde installatie voorspellen.

2. Ontvang een voorstel op maat

Wij voorzien u van een op maat gemaakt voorstel dat een inspectieverslag en alle relevante informatie over uw pand bevat. Het voorstel zal ook een aanbevolen model van zonnepanelen en omvormer(s) omvatten, inclusief het aantal zonnepanelen dat nodig is, de benodigde (dak-)oppervlakte en het type en de optimale opstelling. U kunt de gedetailleerde kostenberekening, technische specificaties en garantievoorwaarden bekijken.

3. Installatie van de zonnepanelen

Ons professionele installatieteam zorgt voor een vlekkeloze installatie, waarbij we zorgvuldig te werk gaan en rekening houden met uw wensen en behoeften. We streven naar een snelle en efficiënte installatie, zodat u zo snel mogelijk kunt profiteren van de voordelen van zonne-energie.

4. We keuren de installatie en melden deze aan bij de distributienetbeheerder

Voordat u uw zonnepanelen in gebruik kunt nemen, is het noodzakelijk dat ze worden gekeurd om te waarborgen dat ze aan alle veiligheidsvoorschriften voldoen. Wij voorzien u van alle benodigde documenten voor de keuring en zullen namens u een afspraak maken voor de keuring.

Zodra de zonnepanelen een positief keuringsverslag hebben ontvangen en dit aan uw netbeheerder is bezorgd, kunt u beginnen met uw eigen energieproductie en beginnen met het besparen op uw energierekening!

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons