Laadpalen Laadpalen icoon

Elektrische auto’s, bromfietsen en fietsen zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse cultuur. Maar al die elektrische voertuigen moeten natuurlijk ook opgeladen worden. Dat gebeurt veelal aan laadpalen. Een laadpaal voor je elektrische auto thuis installeren is de voordeligste oplossing.

Wat zijn laadpalen?

Een oplaadpunt of laadpaal voor elektrische auto’s biedt gebruikers de mogelijkheid om hun voertuig op te laden. Je vindt op bedrijventerreinen of in bepaalde gemeentes wel eens een openbare laadpaal waar je jouw elektrisch voertuig kan opladen tegen betaling. Toch kiezen de meeste eigenaars van een elektrische wagen er voor om een privé laadpaal thuis, op hun eigen domein, te laten installeren. Op die manier vermijd je de hoge kosten die vaak worden aangerekend voor het gebruik van openbare laadpunten.

Smappee laadpunt ECO-Project

Laadpaal voor een elektrische auto

Wil je een laadpaal voor particulier gebruik bij je thuis laten installeren? Dat is een voordelige keuze, want op die manier bespaar je hoge kosten uit.

Een elektrische wagen vergt gemiddeld een laadvermogen van 3000 W gedurende 8u. Je laat de wagen dus meestal een hele nacht laden. Een huishoudelijk stopcontact is niet voorzien voor dit type langdurig en intensief gebruik. Daarom is de installatie van een particuliere laadpaal bij je thuis een slimme en veilige investering.

Smappee paal/laadpunt geplaatst door eco project

Voordelen van een eigen laadpaal thuis

Een laadpaal installeren bij je thuis biedt veel voordelen. Het begint al bij het feit dat je de deur niet uit moet om je wagen op te laden. Maar er is meer!

  • Snelheid: via een laadpaal wordt de wagen sneller opgeladen dan via een gewoon stopcontact
  • Veiligheid: de laadpaal wordt via een aparte groep aangesloten
  • Waterbestendig: de laadpaal kan zowel binnen als buiten worden geplaatst
  • Vuilbestendig: het is altijd mogelijk om het laadpunt af te wassen
  • Beveiligde kabel: de kabel wordt vastgezet in de laadpaal en kan dus niet worden gestolen
  • Goedkoop: thuis laden is voordeliger, zeker in combinatie met zonnepanelen
Smappee EV Business eco project

ECO-Project uw erkend laadpaal installateur

Eco-Project heeft reeds jaren ervaring in het plaatsen van laadpunten zowel in een particuliere als professionele context. Zowel laadpunten voor privé gebruik als laadpunten die openbaar kunnen worden gezet worden door ons geplaatst.

Eco-Project werkt samen met Smappee, een Belgische leverancier van laadpunten die gekend staat voor zijn mooi design, kwaliteit en intelligentie (mogelijkheid tot opladen met overschot van zonne-energie).

Al onze techniekers zijn Smappee certified wat betekent dat zij alle kennis en knowhow hebben om een laadpunt van A tot Z te installeren volgens de regels van de kunst. Wij begeleiden u ook met alle administratie en bieden de noodzakelijke technische ondersteuning (vb hoe laadpunt openbaar zetten).

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons