Laadpalen Laadpalen icoon

Elektrische auto’s, bromfietsen en fietsen zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse cultuur. Maar al die elektrische voertuigen moeten natuurlijk ook opgeladen worden. Dat gebeurt veelal aan laadpalen. Een laadpaal voor je elektrische auto thuis installeren is de voordeligste oplossing.

Wat zijn laadpalen?

Een oplaadpunt of laadpaal voor elektrische auto’s biedt gebruikers de mogelijkheid om hun voertuig op te laden. Je vindt op bedrijventerreinen of in bepaalde gemeentes wel eens een openbare laadpaal waar je jouw elektrisch voertuig kan opladen tegen betaling. Toch kiezen de meeste eigenaars van een elektrische wagen er voor om een privé laadpaal thuis, op hun eigen domein, te laten installeren. Op die manier vermijd je de hoge kosten die vaak worden aangerekend voor het gebruik van openbare laadpunten.

Laadpalen elektrische auto en fiets

Laadpaal voor een elektrische auto

Wil je een laadpaal voor particulier gebruik bij je thuis laten installeren? Dat is een voordelige keuze, want op die manier bespaar je hoge kosten uit.

Een elektrische wagen vergt gemiddeld een laadvermogen van 3000 W gedurende 8u. Je laat de wagen dus meestal een hele nacht laden. Een huishoudelijk stopcontact is niet voorzien voor dit type langdurig en intensief gebruik. Daarom is de installatie van een particuliere laadpaal bij je thuis een slimme investering.

Elektrische auto laden

Voordelen van een eigen laadpaal thuis

Een laadpaal installeren bij je thuis biedt veel voordelen. Het begint al bij het feit dat je de deur niet uit moet om je wagen op te laden. Maar er is meer!

  • Snelheid: via een laadpaal wordt de wagen sneller opgeladen dan via een gewoon stopcontact
  • Veiligheid: de laadpaal wordt via een aparte groep aangesloten
  • Waterbestendig
  • Vuilbestendig
  • Beveiligde kabel: de kabel wordt vastgezet in de laadpaal en kan dus niet worden gestolen
  • Goedkoop: thuis laden is voordeliger, zeker in combinatie met zonnepanelen
Laadpaal elektrische wagen

Oplaadpunt voor een elektrische fiets

Particulieren kunnen veelal hun elektrische fiets thuis opladen aan een gewoon stopcontact. Wanneer je als handelaar de mogelijkheid kan bieden om een oplaadpunt voor elektrische fietsen te voorzien bij de ingang van je winkel, dan levert dat veel voordelen op.

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Zowel jongeren als ouderen rijden ermee rond. Wanneer jouw klanten zien dat ze voor je handelszaak hun elektrische fiets kunnen opladen, zullen ze sneller geneigd zijn om daar gebruik van te maken. Een oplaadpunt voor elektrische fietsen biedt vandaag de dag een meerwaarde!

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons