Thuisaccu

7 voordelen van een thuisbatterij

De energieprijzen gaan pijlsnel de hoogte in. Als consument ondervind je veel nadelen van deze stijgende prijzen en soms krijg je het gevoel dat je alleen maar kunt volgen. Je krijgt een duurdere rekening in de bus en er valt verder weinig aan te doen. Het is erg frustrerend om te ontdekken dat je machteloos staat wanneer de wereld rondom ons steeds duurder wordt.

Toch is er wel een solide manier waarop jij zelf het heft in handen kan nemen en minder afhankelijk wordt van je energieleverancier. Een installatie van zonnepanelen met een thuisbatterij is een solide oplossing voor meer onafhankelijkheid en een betere grip op je rekeningen. Lees dus zeker even deze voordelen van een thuisbatterij en ontdek of een thuisaccu misschien de perfecte oplossing is voor jouw huidige situatie.

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een opslagmedium voor energie. Deze batterijen zijn beschikbaar met verschillende opslagcapaciteiten en kunnen dus vrij goed aangepast worden aan jouw dagelijkse verbruik en eventuele installatie voor zonne-energie.

De accu maakt veelal deel uit van een groter systeem. Zo bestaat de ideale set-up uit een installatie met zonnepanelen, een thuisaccu en een omvormer.

7 Voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij biedt, na de initiële investering, heel wat voordelen voor de gebruiker. Zo benut je jouw installatie met zonnepanelen beter en word je minder afhankelijk van je energieleverancier. Jouw energiefactuur daalt zienderogen en je houdt meer budget over voor andere dingen!

Meer rendement van je zonnepanelen

Een installatie van zonnepanelen zorgt er bij een gemiddeld Vlaams gezin voor dat zo’n 30% van het energieverbruik opgevangen wordt door de panelen.

Daar zijn verschillende redenen voor. Zo zijn we tijdens de zon-uren vaak buitenshuis, op school of op het werk. We kunnen dus niet optimaal gebruik maken van de investering in zonnepanelen.

Met een thuisbatterij kan je dat percentage stevig omhoog halen. Doordat je de overdag gegenereerde energie opslaat in een batterij, gebruik je de zonne-energie ook wanneer de zon allang achter de horizon is verdwenen.

Gebruik zonne-energie ook ’s avonds

Overdag, wanneer de zon schijnt, gebruiken we gemiddeld minder energie dan tijdens de uurtjes in de avond. ‘s Avonds werken we aan onze computer, kijken we naar de televisie en steken we de lichten aan.

 

voordelen van een thuisbatterij

Op dat moment genereren de zonnepanelen geen energie en halen we die energie dus uit het energienet. En dat is niet bijzonder voordelig voor je energiefactuur!

Door de overdag gegenereerde stroom op te slaan in een batterij, geniet je dus ook ‘s avonds van je eigen, goedkope stroom.

Wees meer zelfvoorzienend

Een voorraadje aan energie zorgt ervoor dat je meer zelfvoorzienend wordt.

Je hoeft minder vaak gebruik te maken van de dure services van je energieleverancier en maakt gebruik van de stroom die je genereert met je zonnepanelen.

Zeker in tijden waarin de energieprijzen de pan uit swingen en er sprake is van een dreigend energietekort, geeft die zekerheid je toch een goed gevoel!

Bespaar op je energiefactuur

Wanneer je alle bovenstaande voordelen alvast even bij elkaar telt, bespaar je met een thuisaccu stevig op je energiefactuur.

Je hebt veel minder vaak de dure stroom van je leverancier nodig en voorziet vaker je eigen energie. Daardoor zie je jouw energiefactuur zachtjes wegsmelten.

Duurzame en ecologische oplossing

Doordat je meer gebruik maakt van je eigen, duurzame zonne-energie, ben je minder afhankelijk van energie die opgewekt wordt door middel van fossiele brandstoffen.

Je gaat dus de ecologische kant op en maakt gebruik van het zonlicht om je energienoden te vervullen.

Val niet zonder stroom tijdens een stroompanne

Valt de hele straat of zelfs het hele dorp plots zonder stroom tijdens een stroompanne? Daar merk jij nauwelijks iets van. In jouw woning blijven alle elektrische toestellen namelijk gewoon verder presteren als voordien.

Een thuisbatterij vangt stroompannes perfect op. Je geniet van de voorraad energie die je tijdens de zon-uren hebt opgeslagen.

Wees voorbereid op stijgende energieprijzen

De energieprijzen zijn al stevig gestegen. Niemand kan met zekerheid zeggen hoe deze prijzen in de toekomst zullen evolueren. Stijgen ze gestaag verder of gaan ze weer dalen?

Met een solide en betrouwbare oplossing in huis ben jij alvast voorbereid op alles wat de wereld verder nog op de planning heeft staan. Je bent ten alle tijden voorzien van een mooie opslag die je zelf op natuurlijke wijze weer aanvult wanneer de zon zich laat zien.

Ook een thuisaccu integreren in je zonne-installatie?

Wil je ook genieten van de vele voordelen van een thuisaccu?

Neem contact met ons op om jouw woonsituatie en gezinssituatie te bespreken. We helpen je graag om de rekensom te maken. Aan de hand van jouw huidige verbruik berekenen we hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om jouw verbruik te dekken. Daarnaast bekijken we de meest passende mogelijkheden op gebied van de opslag van energie.

Er bestaan verschillend thuisaccu’s met een verschillende opslagcapaciteit. Afhankelijk van jouw verbruik combineren we de juiste hoeveelheid zonnepanelen met een voldoende grote thuisaccu voor de opslag van energie.

Neem contact met ons op om jouw ideale energieoplossing te vinden!

voordelen van een thuisbatterij

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons