Zonnepanelen

Waarom zonnepanelen plaatsen?

De zon is een energiebron die nooit uitgeput geraakt. In tegenstelling tot veel andere energiebronnen is de zon ook een milieuvriendelijk en schone energieleverancier. Er worden geen broeikasgassen gecreëerd en er komt geen CO vrij. Voor milieubewuste burgers is zonne-energie dus alvast een solide keuze. Maar welke redenen zijn er nog? Lees hier waarom zonnepanelen plaatsen een goede investering is!

Waarom zonnepanelen plaatsen nog steeds interessant is!

De waarde van je woning stijgt

De verkoopprijs voor woningen mét zonnepanelen ligt beduidend hoger dan de prijs voor woningen zonder zonnepanelen. Door een woning op zonne-energie aan te schaffen, weet de koper natuurlijk dat die een behoorlijk bedrag bespaart op de energiefactuur. Energie-efficiënte woningen zijn simpelweg veel meer waard!

Je bespaart er veel kosten mee

Door meer gebruik te maken van zonne-energie en minder beroep te doen op elektriciteit die door je energieleverancier geleverd wordt, bespaar je een heleboel geld. Nadat je de initiële investering in zonnepanelen hebt terug verdiend, betekent de installatie alleen maar winst! Het is dus een slimme investering in de toekomst!

Makkelijk voldoen aan de energievoorwaarden

Voor nieuwbouwwoningen zijn zonnepanelen een erg goede keuze. Iedere nieuwbouwwoning in België moet namelijk voldoen aan enkele strikte normen op gebied van Energieprestatie en Binnenklimaat (EPB). Het installeren van zonnepanelen valt perfect binnen deze normen. Het is zelfs één van de voordeligste en goedkoopste manieren om aan de normen te voldoen!

Bewuster energieverbruik

Eigenaars van zonnepanelen gaan over het algemeen bewuster om met de energie die ze genereren. Dankzij het dashboard dat aan je installatie gekoppeld is, zie jij meteen hoeveel energie je genereert en hoeveel je verbruikt. Dat heeft vaak een interessant effect op gebruikers. Door zelf minder energie te verbruiken, zorg je voor een positief impact op het milieu.

Milieubewuste en groene keuze

Zonne-energie is een groene en milieubewuste energie. Er ontstaat geen vervuiling en alle componenten van de installatie worden naderhand op ecologische wijze gerecycleerd. Wil jij je steentje bijdragen aan de natuur? Dan zijn zonnepanelen de ideale oplossing.

Maak je ook gebruik van een elektrische wagen? Dan laad je die nog voordeliger op met een eigen laadpaal en je eigen zonne-energie!

Makkelijke en snelle installatie

De installatie van zonnepanelen gebeurt snel en makkelijk. Wanneer de installateur eenmaal bij je langskomt, kan je vaak dezelfde dag al gebruik maken van je eigen stroom.

Je hebt recht op een premie

Premies voor de installatie van zonnepanelen zijn een zwaar betwist onderwerp. De regels en premies veranderen dan ook regelmatig. Momenteel kom je dus nog steeds in aanmerking voor een premie van de overheid wanneer je investeert in zonnepanelen. De premie is afhankelijk van jouw specifieke installatie.

Droom je ervan om onafhankelijk te zijn van je energieleverancier?

Niet iedereen overweegt om zonnepanelen te plaatsen voor meer onafhankelijkheid, maar het is ongetwijfeld een interessante route om te volgen. Door zonnepanelen op je dak te installeren, genereer je zelf energie. Kan je die energie dan ook nog eens opslaan in een degelijke thuisaccu, dan ben je goed op weg om onafhankelijk te zijn van je energieleverancier.

Met een thuisaccu sla je de energie die je niet meteen gebruikt op. Je stuurt de elektriciteit niet terug in het netwerk, maar bewaart deze voor een tijdstip waarop de zon niet schijnt. Een thuisaccu is de manier om een off-grid woning te realiseren.