Voordelen Hyundai Shingled panelen

Zonnepanelen kopen en installeren is een hele investering. Daarom is het belangrijk om een paneel met een goede technologie te kiezen. Hier gaan we even in op de techniek van Shingled zonnepanelen

Wat zijn shingled panelen?

Shingled-zonnepanelen, ook wel bekend als “shingle cell” of “shingle technology” zonnepanelen, zijn een innovatieve technologie die is ontworpen om de efficiëntie en betrouwbaarheid van zonnepanelen te verbeteren.
Deze technologie verschilt van traditionele zonnepanelen in de manier waarop de zonnecellen zijn gerangschikt en verbonden.

Deze technologie heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en wordt vaak gebruikt in  zonne-energieprojecten om de prestaties van zonnepanelen te optimaliseren.

Voordelen van SHINGLED panelen

De voordelen even opgelijst:

  • Het mooiste zwarte paneel op de markt: Bij traditionele zonnepanelen zijn de zonnecellen rechthoekige of vierkante cellen die strak tegen elkaar zijn geplaatst. Shingled zonnepanelen daarentegen hebben zonnecellen met een shingle-achtige, overlappende rangschikking. Dit betekent dat de zonnecellen net zoals dakshingles op een huis zijn geplaatst, waarbij de ene cel de andere deels bedekt. Daarom zijn deze panelen de meest egale, zwarte panelen op de markt.
  • Verhoogde efficiëntie: De shingled-technologie verhoogt de efficiëntie van zonnepanelen op twee manieren. Ten eerste maximaliseert het de beschikbare ruimte op het zonnepaneel doordat er geen tussenruimte tussen cellen is. Dit vergroot het actieve oppervlak van de zonnepanelen. Ten tweede vermindert de overlapping van cellen de elektrische weerstand en verhoogt zo de stroomopbrengst. Een belangrijk verschil is bovendien dat in dit geval celreeksen parallel worden geschakeld in plaats van serie. Bij schaduw en bij bewolking wekken deze panelen in de praktijk tot 20% meer op dan klassieke niet-shingled panelen !
  • Verbeterde betrouwbaarheid: De sterkte van de module tegen externe krachten (zoals wind en sneeuw) is een belangrijk aspect als het gaat om de betrouwbaarheid van elk zonnepaneel. Daarom is het testen van de belasting van PV-modules een must in het fabricageproces.
    Volgens verschillende statische en dynamische tests van mechanische belasting, is de shingled-zonnecelbenadering beter bestand tegen defecten veroorzaakt door externe krachten (transport, plaatsing,…) die op het paneel worden uitgeoefend in vergelijking met conventionele zonnecellen.
    Terwijl bijvoorbeeld een conventionele half-cut celmodule enkele microscheurtjes vertoont en een vermogensverzwakking van ongeveer 3% enkel en alleen al door het transport, wanneer deze wordt getest door middel van een IEC-standaard 5,400 Pa positieve belasting, hebben shingled-zonnecellen geen vermogensverzwakking en geen micro -scheuren na dezelfde test!
  • Solide garanties door een internationale fabrikant: Onze Hyundai panelen hebben standaard 25 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie. Tevens is Hyundai een zeer gekende internationale speler en Fortune 500 bedrijf (grootste 500 bedrijven wereldwijd in omzet). Zo ben je zeker dat je de beste kwaliteitspanelen in huis haalt met een solide garantie gedekt door een internationale speler.

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons