Zonnepanelen

Welke zonnepanelen kiezen?

Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, wil je natuurlijk genieten van een optimaal rendement voor je investering. Er zijn verschillende types zonnepanelen beschikbaar, ieder met hun eigen kenmerken. Zo verschilt de aankoopprijs, maar ook het energierendement. Welke zonnepanelen je moet kiezen, hangt van verschillende factoren af.

Welke zonnepanelen kiezen voor het beste rendement?

Verschillende types zonnepanelen

Zonnepanelen zijn doorheen de jaren steeds beter geworden. Dankzij de vele technische optimalisaties koop je vandaag de dag zonnepanelen die een veel hoger rendement hebben dan de panelen die pakweg 10 jaar geleden verkrijgbaar waren. Daarom mag je ervan uitgaan dat je met ieder van deze types zonnepanelen een slimme investering doet.

Glas-glas panelen

Glas-glas panelen zijn niet temperatuurgevoelig. Dat zorgt ervoor dat je een beter rendement hebt, ook op warme dagen. Deze zonnepanelen zijn gemiddeld iets duurder dan andere panelen, maar ze zijn hun meerprijs waard omwille van het hoge energierendement. Glas-glas panelen hebben bovendien een erg lange levensduur. Na 25 jaar hebben deze panelen nog bijna hetzelfde rendement als op de eerste dag.

Glas-Tedlar panelen

Glas-Tedlar panelen komen het vaakst voor in het Vlaamse landschap. Dat komt voornamelijk door de goede prijs-kwaliteit verhouding. Glas-Tedlar panelen zijn goedkoper dan glas-glas panelen, maar het rendement ligt wat lager.

Monokristallijn

Monokristallijn zonnepanelen hebben het hoogste energierendement. Het is trouwens ook het mooiste type paneel om op je dak te leggen. Deze zonnepanelen hebben een mooie blauwe schijn en doen niet af aan de esthetiek van je dak. Wanneer je voor monokristallijn zonnepanelen kiest, heb je minder panelen nodig voor eenzelfde rendement! Ideaal dus voor een goed rendement op een kleiner dak.

Polykristallijn

Polykristallijn zonnepanelen hebben een lager rendement dan de monokristallijn panelen. De panelen hebben een prachtige gemarmerde structuur en zijn ideaal voor gebruik bij grote daken. Je hebt van dit type paneel een groter oppervlak nodig voor een goed rendement. Polykristallijn zonnepanelen zijn wel een stuk goedkoper dan monokristallijn panelen.

Beste merken van zonnepanelen

Wil je zeker zijn dat jouw installatie een goede investering is, ook op lange termijn? Dan kies je best voor zonnepanelen van een betrouwbaar merk. De merken waar we bij Eco-Project mee werken, garanderen een blijvend rendement, zelfs na 20 of 25 jaar. Dit zijn enkele van de betrouwbare merken waar we mee werken:

  • Bauer
  • AEG
  • Canadian Solar
  • LG
  • Eurener
  • Bisol

Uiteraard zijn er nog een heleboel andere merken van zonnepanelen die efficiënt en betrouwbaar zijn. Het is dan ook mogelijk om panelen van andere merken door ons te laten installeren. Neem contact met ons op om de andere merken te ontdekken.

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

De ideale keuze in zonnepanelen hangt af van jouw persoonlijke situatie.

Heb je een groot dak dat je gerust helemaal vol zonnepanelen wil leggen ? Of heb je een kleiner dak en kies je voor een hoog rendement met weinig panelen?

Eco-Project is gespecialiseerd in fotovoltaïsche zonnepanelen. We helpen je dan ook graag bij de keuze voor de geschikte zonnepanelen van het beste merk. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken!