Zonnepanelen

Kan ik mijn zonnepanelen verzekeren?

Heb je plannen om zonnepanelen te laten installeren, maar ben je bang dat er misschien iets mee mis kan gaan? Tijdens een storm kunnen je zonnepanelen loskomen of helemaal weg vliegen. Een hevige hagelbui kan de zonnepanelen dan weer beschadigen. Je vraagt je dus af: kan ik mijn zonnepanelen verzekeren?

Waarom zonnepanelen verzekeren?

Het installeren van zonnepanelen is een investering in de toekomst. Ze betalen zichzelf na een tijdje helemaal terug, maar dan alleen wanneer je geen schade of verlies lijdt.

Het zou dan ook zonde zijn om schade te lijden aan je dak of zonnepanelen voordat deze zichzelf hebben terug verdiend.

Je doet er dus goed aan om je zonnepanelen te verzekeren. Er zijn namelijk heel wat manieren waarop jouw fotovoltaïsche panelen beschadigd kunnen raken:

  • Brand
  • Storm
  • Hagel

Je zonnepanelen zijn niet zodanig fragiel dat ze niet tegen een hagelbui kunnen. We hebben het hier dan ook eerder over gevallen van ernstig noodweer en extreme gevallen.

Welke verzekering dekt schade aan zonnepanelen?

Zonnepanelen maken deel uit van je woning en ze vallen dan ook onder de verzekeringspolis van je woning.

De meeste verzekeringsmaatschappijen dekken schade aan zonnepanelen in de woningpolis voor stormschade of hagelschade. Brandschade valt dan weer onder de brandverzekering.

Het volstaat om je verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen wanneer je zonnepanelen laat installeren. Je polis wordt hiervoor niet herberekend en je betaalt dus ook niet extra om de zonnepanelen te dekken.

kan ik mijn zonnepanelen verzekeren

Kan ik mijn zonnepanelen verzekeren?

Het korte antwoord is: ja!

Zonnepanelen verzekeren is helemaal niet zo moeilijk! Ze zijn automatisch mee verzekerd met je woning.

Het is wel belangrijk dat je jouw verzekeringsmaatschappij op de hoogte brengt wanneer je de panelen laat installeren. Zij nemen deze dan op in jouw bestaande verzekeringspolis.

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons