Thuisaccu

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

Nu de energieprijzen de hoogte in gaan en de terugdraaiende energiemeter verleden tijd is, vragen steeds meer mensen zich af hoe ze alsnog voordelig energie kunnen gebruiken. De thuisbatterij lijkt een interessante investering, maar is dat ook effectief zo? Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij is een grote batterij die de stroom van je zonnepanelen opslaat wanneer je deze niet meteen gebruikt. Zo hou je een persoonlijke opslag van energie die je kunt gebruiken tijdens de uren waarin je zonnepanelen geen stroom genereren.

Je kunt een thuisbatterij niet alleen gebruiken voor de opslag van zonne-energie. Het is ook mogelijk om de thuisbatterij op te laden tijdens de daluren, wanneer je geniet van voordelige stroom. Je gebruikt de energie dan weer tijdens de piekuren.

Op die manier spaar je heel wat kosten uit op je energiefactuur.

voordelen van een thuisbatterij

De voordelen van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is een handige manier om minder afhankelijk te zijn van je energieleverancier. Afhankelijk van je exacte setup kan je met dit type energieopslag een hele tijd elektriciteit gebruiken, zonder dat je stroom uit het net hoeft te halen. Ook wanneer je zonnepanelen geen zon vangen, kan jij nog steeds stroom gebruiken.

Sla zelf de energie van je zonnepanelen op

Jouw zonnepanelen genereren de hele dag lang energie. Die stroom stuur je weer het elektriciteitsnet in, zeker wanneer je de stroom niet meteen gebruikt. Maar, die stroom die je cadeau doet aan energieleveranciers, levert jou helemaal niets op. De teller draait niet terug en je wordt er ook niet voor vergoed.

Je doet er dus veel beter aan om de gegenereerde stroom op te slaan voor eigen gebruik, in je thuisbatterij dus!

Meer onafhankelijk van het elektriciteitsnet

Hoewel het perfect mogelijk is om compleet onafhankelijk van het elektriciteitsnet te blijven, kiezen de meeste mensen voor een iets kleinere thuisbatterij die hen voor een groot deel onafhankelijk maakt.

Je kiest zelf hoeveel je wil investeren en hoe groot je thuisbatterij juist moet zijn om er het meeste voordeel uit te halen. Afhankelijk van je specifieke setup ben je meer of minder afhankelijk van je energieleveranciers.

Bespaar op je energiefactuur

Door alle voordelen van de thuisbatterij te combineren, bespaar je heel wat geld op je energiefactuur.

Je hoeft namelijk heel wat minder energie van je leverancier te kopen en gebruikt meer gratis energie die de zon je biedt.

Vooral in tijden waarin elektriciteitsprijzen torenhoog zijn, zoals vandaag de dag, zijn steeds meer mensen geneigd om te investeren in een thuisbatterij.

Altijd een back-up aan energie

De aanwezigheid van een degelijke hoeveelheid energie is een geruststellend gegeven.

Valt de stroom in je straat of gemeente uit? Dan geniet jij nog steeds van de opgeslagen energie in je thuisbatterij.

Beter voorbereid op het capaciteitstarief

Het capaciteitstarief is een nieuwe methode om het energieverbruik te meten. Bij deze berekening betaal je meer wanneer je hoge verbruikspieken hebt. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je ‘s avonds je elektrische wagen oplaadt of wanneer je gebruik maakt van een warmtepomp.

Door je verbruik slim te spreiden of grote verbruikers aan te sluiten op je thuisaccu, voel je minder negatieve gevolgen van deze nieuwe manier van meten.

Terugverdientijd van een thuisbatterij

Net als bij een installatie van zonnepanelen, vragen veel mensen zich af hoe snel je de investering van een thuisbatterij terug verdiend hebt.

De exacte terugverdientijd hangt voor een groot deel af van je specifieke setup.

Hoe groot is je installatie van zonnepanelen en hoeveel energie genereren deze? Hoe groot is de opslagcapaciteit van je thuisbatterij?

Het is dan ook erg belangrijk om beide systemen goed op elkaar af te stemmen om een rendabele setup te realiseren.

Neem dus zeker even contact op met de energie experts van Eco-Project om jouw ideale setup te vinden.

Alle voordelen van de thuisbatterij gebruiken?

Een thuisbatterij is zonder twijfel een goede investering, zeker wanneer je minder afhankelijk wil zijn van je dure energieleverancier. Gebruik de bronnen die je zelf hebt optimaal en geef je gegenereerde energie niet langer gratis weg.

Een thuisbatterij geeft je veel zekerheid en een heleboel voordelen.

voordelen van een thuisbatterij

Heb je vragen over jouw perfecte setup of ben je op zoek naar professioneel advies van een energie expert? Eco-Project is gespecialiseerd in duurzame en voordelige energie. We beantwoorden graag al jouw vragen en helpen je op de ideale combinatie van zonnepanelen en energieopslag te realiseren.

Zo geniet jij ook van voordelige energieprijzen, zonder zorgen!

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons