Laadpalen

Is een thuislaadpaal voordelig met de stijgende energieprijzen?

Nu de energieprijzen de pan uit swingen, vragen steeds meer mensen zich af of het nog voordelig is om met een elektrische wagen te rijden. En zo ja, is de installatie van een thuislaadpaal voordelig nu de energieprijzen blijven stijgen?

Spijtig genoeg is het niet enkel de prijs van gas en elektriciteit die oploopt, ook de prijs van diesel en benzine blijft de hoogte in gaan. Rijden met een elektrische wagen kan dus absoluut  nog voordelig zijn, zeker wanneer je thuis een laadpaal laat installeren.

Wat is een thuislaadpaal?

Een thuislaadpaal is een privé laadpaal voor je elektrische wagen. Dit oplaadpunt is dus aangesloten op je eigen elektriciteitsnetwerk  en het dient voor jouw persoonlijk gebruik. Een eigen laadstation brengt een heleboel voordelen met zich mee:

Wat zijn de voordelen van een laadpaal bij je thuis?

  • Gemakkelijk: je hoeft niet op zoek naar een laadpunt voor je elektrische wagen. Je laadt hem gewoon bij je thuis wanneer het jou uitkomt.
  • Voordeliger dan een publiek laadpunt: bij publieke laadpunten ligt de kostprijs hoger dan wanneer je thuis laadt.
  • Geen onverwacht hoge kostprijs voor een  laadbeurt bij  een publieke laadpaal: bij een publiek laadpunt heb je geen idee hoeveel           je laadbeurt precies gaat kosten. De prijs weet je pas         nadien, hierdoor kan de kostprijs wel eens voor een onaangename verrassing zorgen.
  • Geen gedoe met een laadpas: een laadpas is gemakkelijk als hij goed werkt. Niet elke openbare laadpaal functioneert naar behoren met een laadpas.

Thuislaadpaal voordeliger dan een publieke laadpaal

Een thuislaadpaal voor je elektrische wagen is  sowieso voordeliger dan een publieke laadpaal. Door gebruik te maken van een publieke laadpaal om je wagen op te laden heb je vooraf geen idee hoeveel de laadbeurt precies gaat kosten.

 

 

thuislaadpaal voordelig

Nu de energieprijzen enorm stijgen, mag je er zeker van zijn dat de prijs van een laadbeurt aan een publiek oplaadpunt ook drastisch de hoogte in gaat.  Vermijd onaangenaam hoge uitgaven aan laadbeurten door je wagen bij je thuis op te laden.  Laad je wagen op aan het voordeligste tarief bij jou thuis.

De voordeligste combinatie: thuislaadpaal met zonnepanelen

Een thuislaadpaal voor je elektrische wagen laten installeren is dus  voordelig met de stijgende energieprijzen. Zeker als je kiest voor een slimme setup. Zo is het de dag van vandaag enorm aan te raden om je laadstation thuis te combineren met het plaatsen van zonnepanelen.

De zon is een duurzame bron van energie die steeds interessanter wordt om te benutten. Dankzij de plaatsing van zonnepanelen vergaar je energie op een heel milieuvriendelijke manier én dit heeft ook nog eens een positief effect op je energiefactuur! Waarom zou je nog twijfelen?

De voordelen van zonnepanelen

  • Verlaag je energiefactuur dankzij de gratis stroom die je opwekt met je zonnepanelen
  • Verlaag je ecologische voetafdruk door de duurzame energie van de zon te gebruiken
  • Zonnepanelen hebben een lange levensduur tot wel 20 jaar
  • Zonnepanelen zorgen niet enkel voor een veilige vorm van energie, je bent je meteen ook meer bewust van je energieverbruik

Haal nog meer voordeel uit uw thuislaadpaal met een thuisaccu

Hoe kan je  nog meer voordeel halen uit je thuisIaadpaal?

Indien je voor een slimme setup gekozen hebt  met zonnepanelen wil dat zeggen dat je goed hebt nagedacht over je algemene energieverbruik. Je wil dus ongetwijfeld ook de gegenereerde zonne-energie  zo optimaal mogelijk benutten. Hiervoor is de plaatsing van een thuisaccu de ideale oplossing.

In de thuisaccu sla je al de energie op die dankzij je zonnepanelen binnenkomt. Op deze manier kan je dus ook zelf kiezen wanneer jij die energie gebruikt. Hierdoor ga je meer en meer zelfvoorzienend worden en minder afhankelijk worden van je energieleverancier.

Heb je vragen over welke setup voor jouw thuissituatie het voordeligst is en het meeste nut heeft? Of heb je interesse om een laadpaal bij je thuis te laten installeren? Bij Eco-Projects begeleiden we je graag naar een groenere en voordeligere toekomst.

 

 

thuislaadpaal

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons