Industriële installaties

Welke subsidies kunnen bedrijven krijgen voor het plaatsen van zonnepanelen?

De wereldwijde aandacht voor duurzaamheid groeit gestaag en steeds meer bedrijven zoeken naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het installeren van zonnepanelen is een populaire optie om duurzame energie op te wekken en de kosten van de energierekening te verlagen. Voor bedrijven kan het een grote investering zijn om zonnepanelen te plaatsen. Gelukkig zijn er verschillende subsidies en financiële incentives beschikbaar om deze investering aantrekkelijker te maken.

Groene stroom-certificaten

De belangrijkste subsidies voor industriële zonnepanelen in België zijn de zogenaamde “groene stroom-certificaten” (GSC’s). Dit zijn certificaten die worden toegekend aan eigenaren van zonnepanelen op basis van de geproduceerde hoeveelheid groene stroom. Deze GSC’s kunnen vervolgens worden verkocht aan energieleveranciers die wettelijk verplicht zijn een bepaald percentage van hun energie uit hernieuwbare bronnen te halen. De exacte prijs van de GSC’s varieert afhankelijk van de marktomstandigheden en het niveau van overschotten op de markt.

Belastingsvoordeel

In België zijn er ook belastingvoordelen beschikbaar voor bedrijven die investeren in zonnepanelen. De kosten van de installatie van zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld worden afgetrokken van de belastbare winst. Dit kan helpen om de belastingdruk van een bedrijf te verminderen en de return on investment (ROI) te verhogen.

Bedrijven in België kunnen profiteren van een investeringsaftrek van 13,5% voor de aanschaf van zonnepanelen. Dit betekent dat u een korting krijgt op de aanschafkosten van de zonnepanelen en dat u minder belasting hoeft te betalen over de winst die u maakt. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om te investeren in zonnepanelen.

Premie voor zonnepanelen voor bedrijven

Bovendien kan je ook genieten van een eenmalige premie voor zonnepanelen. Deze premie wordt aangeboden door de Vlaamse Overheid en heeft een maximumbedrag van €750 en bedraagt maximaal 40% van de investeringskosten, afhankelijk van het totale geïnstalleerde kWp van de installatie. Het is goed om te weten dat deze premie in 2024 verder zal dalen en in 2025 volledig zal worden afgeschaft. Als u van plan bent om zonnepanelen te installeren, is het daarom verstandig om snel actie te ondernemen om nog te kunnen profiteren van deze premie.

premies zonnepanelen voor bedrijven
Zonnepanelen voor bedrijven steun

Eco-Project: een betrouwbare partner

Bedrijven in België die investeren in zonnepanelen kunnen profiteren van verschillende subsidies en financiële incentives. Het proces van het selecteren van de juiste zonnepanelen, installateur en het aanvragen van de benodigde subsidies en financiële incentives kan complex zijn. Eco-Project, een ervaren en betrouwbare zonnepanelen installateur, kan bedrijven hierbij helpen en begeleiden. Wacht niet langer en investeer in duurzame energie voor uw bedrijf. Neem contact op met Eco-Project om te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf.

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons