Industriële installaties

Waarom als bedrijf zonnepanelen plaatsen?

Als bedrijf zijnde is het belangrijk om een efficiënte en duurzame energievoorziening te hebben. Zonnepanelen bieden een uitstekende investeringsmogelijkheid voor bedrijven die hun energieverbruik willen verminderen en tegelijkertijd hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand kan vele voordelen opleveren voor uw bedrijf. Hieronder worden enkele belangrijke voordelen van het plaatsen van zonnepanelen op uw bedrijfspand toegelicht.

1. Kostenbesparing en terugverdientijd

Het installeren van zonnepanelen kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren op de energierekening van uw bedrijf. Afhankelijk van uw energieverbruik en de omvang van het zonnepanelensysteem, kan de investering zichzelf terugverdienen in 5 tot 10 jaar. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de lange termijn.

2. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke oplossing voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen. Door te investeren in hernieuwbare energiebronnen kunt u de CO2-uitstoot van uw bedrijf verminderen en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Het gebruik van zonnepanelen voor de opwekking van elektriciteit is een van de meest milieuvriendelijke manieren om aan de energiebehoefte van uw bedrijf te voldoen. In tegenstelling tot traditionele energiebronnen, zoals steenkool en aardgas, veroorzaken zonnepanelen geen schadelijke emissies. Dit maakt het een uitstekende keuze voor bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid willen nemen en bij willen dragen aan een schonere planeet.

industriële installaties zonnepanelen
zonnepanelen voor bedrijven

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons

3. Verbeterde merkreputatie en klantenbinding

Bedrijven die investeren in duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, kunnen hun merkreputatie en klantenbinding verbeteren. Klanten en consumenten worden steeds meer bewust van de impact van bedrijven op het milieu en zijn bereid om te kopen bij bedrijven die hun steentje bijdragen aan een betere wereld.

4. Fiscale voordelen en subsidies

Overheden bieden vaak fiscale voordelen en subsidies aan bedrijven die investeren in duurzame oplossingen zoals zonnepanelen. Dit kan de investeringskosten verlagen en de terugverdientijd van het zonnepanelensysteem verkorten. Bovendien kan u genieten van een belastingaftrek van 13,5% voor uw investering (en zelfs 25% voor éénmanszaken). Via de zonnepannelen premie van Fluvius, kan u tot €750 van uw investering terugbetaald krijgen.

5. Onafhankelijkheid van energieleveranciers

Door te investeren in zonnepanelen kunnen bedrijven hun afhankelijkheid van traditionele energieleveranciers verminderen. Dit kan bedrijven beschermen tegen toekomstige stijgingen van energieprijzen en hen meer controle geven over hun energieverbruik. Moderne zonnepanelen hebben een levensgarantie van 25 jaar, maar ze gaan in de meeste gevallen veel langer mee – tot wel 45 jaar. Gedurende al deze jaren bent u verzekerd van een gegarandeerde hoeveelheid elektriciteit voor eigen gebruik tegen een vaste prijs, namelijk de initiële investerings- en jaarlijkse onderhoudskosten.

Zonnepanelen voor bedrijven plaatsen

Het plaatsen van zonnepanelen kan een slimme investering zijn voor bedrijven die willen besparen op energiekosten, hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en hun merkreputatie willen verbeteren. Er zijn tal van voordelen verbonden aan het investeren in zonnepanelen, waaronder kostenbesparing, duurzaamheid, fiscale voordelen en onafhankelijkheid van energieleveranciers. Overweeg om te investeren in zonnepanelen en geniet van de vele voordelen die ze bieden!

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons