Dakisolatie

Waarom dakisolatie plaatsen?

De overheid reikt premies uit voor dakisolatie en steeds meer mensen laten isolatie installeren in een hellend of plat dak. Maar waarom dakisolatie plaatsen? En wat zijn juist de voordelen die je haalt uit deze werkzaamheden?

Bespaar op je energiefactuur

De belangrijkste reden om dakisolatie te plaatsen, is om te besparen op je energiefactuur.

Door je dak te isoleren, houd je de warmte die je binnen genereerd langer binnenshuis. De warmte van je radiator of kachel ontsnapt veel trager via het dak naar buiten en je stookkosten dalen zienderogen.

Maak meer gebruik van je zolderruimtes

Gebruik je jouw zolder enkel als opbergruimte? Of heb je plannen om er een kinderkamer of hobby ruimte van te maken?

Een geïsoleerde zolder is veel aangenamer om te vertoeven en je zal al snel merken dat je zolderruimte bewoonbaar wordt wanneer je dakisolatie voorziet.

Geniet van een premie van de overheid

Door je dak te isoleren, bespaar je niet alleen op je energiefactuur. De overheid helpt je ook een handje door je een premie te geven voor deze renovatiewerken aan je dak.

Afhankelijk van de specifieke werken die je uitvoert, heb je recht op een premie voor dakisolatie of een totaalrenovatiepremie. Lees hier hoe je de premie voor dakisolatie kan aanvragen en aan welke vereisten je moet voldoen.

Zorg dat je tijdig in orde bent met de wetgeving

In België ben je verplicht om te voldoen aan de dakisolatienorm. Zowel voor jouw eigen woning als voor een woning die je verhuurt, ben je verplicht om in regel te blijven met de wetgeving.

Voor nieuwbouwwoningen is deze regel ook van toepassing, maar je mag ervan uitgaan dat de isolatienormen behaald zijn bij het bouwen. Is je woning al ouder? Dan is de kans groot dat je isolatiewerken moet uitvoeren. Lees hier meer over de verplichting voor dakisolatie.

waarom dakisolatie plaatsen

Een aangenaam binnenklimaat in de zomer en de winter

Behalve het feit dat dakisolatie de warmte beter binnen houdt tijdens de koude wintermaanden, houd je met diezelfde isolatie de warmte ook buiten tijdens de zomermaanden.

Vermijd een zolder waar je in de zomer nooit komt omdat het er benauwd is en isoleer je dak voor een aangenaam binnenklimaat.

Verhoog de waarde van je woning

Dakisolatie zorgt ervoor dat de EPC score van je woning daalt. Woningen met een lage EPC score zijn energiezuiniger en hebben meer waarde. Zeker wanneer je plannen hebt om je woning te verkopen, zal je de vraagprijs zien stijgen met een dalende EPC score.

Dakisolatie is een ecologische keuze

Over het algemeen is de installatie van dakisolatie een ecologische keuze. Doordat de warmte van je verwarming beter binnenshuis blijft, hoef je deze minder vaak aan te zetten en blijft de warmte beter binnen. Daardoor kan je een kleinere verwarmingsinstallatie gebruiken en verklein je meteen ook je CO uitstoot.

Het isoleren van je dak is dus een ecologische vooruitgang!

waarom dakisolatie plaatsen

Waarom dakisolatie plaatsen?

Hopelijk kunnen de voordelen die we hier opsommen je overtuigen om ook te kiezen voor een degelijke isolatie van je dak. Dakisolatie is een goede manier om de waarde van je woning te verhogen en om te besparen op je energiefactuur. Bovendien moet je woning aan bepaalde eisen en normen voldoen om in regel te zijn met de Belgische wetgeving.

Heb je vragen over dakisolatie of ben je op zoek naar een expert die je hiermee kan helpen? Eco Project is de specialist die je zoekt. We bekijken graag jouw specifieke situatie en helpen je om jouw woning zo energiezuinig en ecologisch mogelijk te maken! Neem contact met ons op!