ECO-Project

Gelieve uw browser te updaten naar nieuwste versie voor een betere ervaring.

Dakisolatie

Glaswol is één van de meest gebruikte isolatiematerialen om het dak te isoleren. Het is relatief eenvoudig te plaatsen, sluit goed aan en is relatief goedkoop ten opzichte van andere isolatiematerialen.

Rotswol is een isolatiemateriaal dat vaak gebruikt wordt om muren, vloeren en daken mee te isoleren. Het is natuurlijk brandwerend en isoleert ook akoestisch bijzonder goed. Qua prijs is rotswol dakisolatie iets duurder dan glaswol, maar door zijn vele positieve eigenschappen is het de meerprijs zeker waard.

PUR-schuim dakisolatie

PUR-hardschuim (ook wel polyurethaanschuim genoemd) kan zowel bij de isolatie van platte als van hellende daken worden aangewend.

Beter dan de klassieke isolatiematerialen sluit PUR-schuim nauw aan bij de kepers van het dak. Op die manier wordt warmteverlies en het ontstaan van koudebruggen uitgesloten. Het verspreiden van het schuim op het onderdak zorgt voor een mooie, egale en niet zo dikke laag die als het ware één wordt met het dak.

PUR-dakisolatie

Polyurethaan (PUR) wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt om het dak te isoleren. Niet onterecht want PUR-isolatie biedt heel wat voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Zo kan je PUR dakisolatie zowel in plaatvorm als in schuimvorm verkrijgen. Deze laatste kan je rechtstreeks op het dak of zoldervloer laten spuiten om elke kier compleet dicht te stoppen.