Dakisolatie

Je dak isoleren is een slimme investering. Een groot deel van de warmte in je woning verdwijnt namelijk door je dak. Door een kwalitatieve dakisolatie toe te voegen, bespaar je dus een hele berg geld! Bovendien verplicht de overheid huiseigenaars om hun woning voldoende te isoleren om zo aan de huidige energiewetgeving te voldoen.

Materialen voor dakisolatie

Voor de isolatie van daken kunnen we verschillende materialen aanwenden, afhankelijk van de specifieke toepassing. De juiste keuze van materialen zorgt in de meeste gevallen voor een betere isolatie. Het materiaal dat je zelf kiest voor je dakisolatie is afhankelijk van de isolatiemethode, de beschikbare ruimte en het budget dat je voorhanden hebt.

GLASWOL

Glaswol is één van de meest gebruikte isolatiematerialen voor daken. Het is makkelijk om te plaatsen en sluit goed aan tegen het dak. Bovendien is het één van de goedkoopste materialen om te gebruiken.

Dakisolatie glaswol

ROTSWOL

Rotswol is een isolatiemateriaal dat vaak gebruikt wordt om muren, vloeren en daken mee te isoleren. Het materiaal biedt veel voordelen. Het is brandwerend en het zorgt voor zowel een thermische als akoestische isolatie. Rotswol is iets duurder dan glaswol, maar dankzij de interessante eigenschappen van dit materiaal is het de meerprijs zeker waard.

Dakisolatie glaswol

PUR DAKISOLATIE

PUR of polyurethaan wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt om daken te isoleren. PUR-isolatie biedt namelijk een heleboel voordelen ten opzichte van de andere isolatiematerialen. Zo kan je PUR dakisolatie zowel in plaatvorm als in schuimvorm verkrijgen.

Dakisolatie glaswol

PUR-SCHUIM DAKISOLATIE

PUR-schuim is een interessant materiaal om te gebruiken voor dakisolatie, omwille van de veelzijdigheid in gebruik. Beter dan de klassieke isolatiematerialen sluit PUR-schuim nauw aan tegen de kepers van het dak. Op die manier wordt het warmteverlies geminimaliseerd. Het ontstaan van koudebruggen wordt uitgesloten. Het verspreiden van het schuim op het onderdak zorgt voor een mooie, egale laag die één wordt met het dak.

Dakisolatie glaswol

Hellend of plat dak isoleren

Eco-Project heeft ervaring met het isoleren van zowel platte als hellende daken. Voor iedere dakstructuur bestaat een geschikte methode om jouw dak te isoleren. We helpen je dan ook graag verder om de beste methode te selecteren, afhankelijk van jouw huidige situatie.

Ongeacht je dakstructuur, je doet altijd een voordeel wanneer je beslist om dakisolatie te laten plaatsen!

Dakisolatie om aan de energienormen te voldoen

Sinds enige tijd ben je als huiseigenaar verplicht om aan de energienormen te voldoen. Dat was eerder al verplicht bij nieuwbouwwoningen, maar nu moeten ook oudere woningen gerenoveerd worden om aan deze voorwaarden te voldoen.

Gelukkig kan je dan ook genieten van bepaalde premies en subsidies wanneer je besluit om met de werkzaamheden van start de gaan.

Doe nu je prijs aanvraag

Contacteer ons